2019. október 3., csütörtök

https://www.facebook.com/1430472587205235/posts/2340422656210219?sfns=mo

Október 26-tól látogható a Millennium Háza
Interaktív kiállítással, századfordulós hangulatú kávéházzal, eredeti pompájában nyílik meg a Liget egyik legrégebbi épülete.
A Millennium Háza néven újjászülető intézmény jelképe a Liget Budapest projekt alapvető célkitűzésének: a régi értékek megőrzésének és egyben legkorszerűbb módon történő megújításának – hangsúlyozta Baán László a sajtóbejáráson.
Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy hosszú évtizedek után végre méltó állapotban és méltó funkcióval kapja vissza a közönség a sokáig elhanyagolt állapotban lévő, üresen álló épületet. Október 26-tól eredeti pompájában láthatja a Városliget egyik legszebb épületét a nagyközönség, a Millennium Házát.
A cél az volt, hogy a Millennium Háza megtalálja a helyét a jövő Ligetében, és ne csupán a múlt fényét újra megidéző egyik ékköve, de élő, tartalmas, látogatott tere is legyen a Városligetben létrejövő új kulturális negyednek - tette hozzá a miniszteri biztos.
Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató helyettese elmondta: “Szerethető és időtálló épületeket akartak építeni elődeink, gondolva az utánuk jövő nemzedékekre is. Úgy vélem, a Millennium Háza mindezt képviseli, egyszerre példa az igényességre, a szerethetőségre, a maradandóságra és a gondoskodásra is.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése